Keittiösuunnitelma

Keittiösuunnittelu ammattilaisten avulla

Keittiöremontti tulee monille eteen jossain vaiheessa elämää. Ensimmäistä kertaa keittiöremonttia tekevän voi olla vaikea hahmottaa, mitä kaikkea keittiösuunnittelussa täytyy ottaa huomioon. Rustholli haluaa tarjota asiakkailleen mahdollisimman helpon remontin, joten teemme suunnitelman ja remontin puolestasi. Sinun tarvitsee vain kertoa meille, millainen unelmiesi keittiö on.


 

Miksi keittiösuunnittelu on tärkeää?

Sanotaan, että suunnittelu on kaiken a ja o, ja näin se on myös keittiöremontissa. Hyvä keittiösuunnittelu ehkäisee ikäviltä yllätyksiltä ja aikataulun viivästymiseltä. Suunnitelma kertoo sekä sinulle että remonttimiehille, missä mennään milloinkin, mitkä ovat käytetyt materiaalit ja mitä työtapoja missäkin remontin vaiheessa käytetään. Keittiösuunnittelu varmistaa myös, että kaikki tarpeellinen on otettu huomioon ja että lopputuloksena on kaunis sekä toimiva keittiö. Hyvässä suunnitelmassa otetaan huomioon keittiön käyttäjät sekä toiminnallisuudet siten, että keittiö on mahdollisimman käytännöllinen. Tämä helpottaa ruoanlaittoa arjen kiireen keskellä ja tekee siitä mielekkäämpää.

Mitä keittiösuunnittelussa pitäisi ottaa huomioon?

keittio rustholli 5 1024x683Keittiösuunnittelu lähtee aina liikkeelle asiakkaan omista toiveista. Suunnittelu alkaa siitä, että tulemme paikalle. Tapaamisessa kartoitetaan toiveesi ja odotuksesi keittiöremontista. Alkukartoituksessa punnitaan eri vaihtoehtoja ja me annamme omat vinkkimme keittiöremontin toteutuksesta haaveitasi kunnioittaen. Suunnittelussa mietitään valmiiksi, minkälaiset keittiönkaapit, -tasot, altaat, keittiön välitilan ja muut pintamateriaalit haluat keittiöösi. Keittiösuunnittelussa tulee ottaa huomioon myös keittiökalusteiden ja kodinkoneiden sijoittelu. Sijoittelulla on suuri merkitys keittiön toimivuudessa ja myös energiatehokkuudessa. Kun kaapit on sijoiteltu optimaalisesti, lisää tilaa ilmaantuu kuin tyhjästä.

Ruoanlaitto keittiösuunnittelun pohjana

Keittiösuunnittelussa on kolme tärkeää seikkaa, mitä pitää ottaa huomioon. Vastaamalla seuraaviin kolmeen kysymykseen saat jo hyvän lähtökohdan suunnittelulle. Ketkä keittiötä käyttävät? Mihin sitä käytetään? Mitä keittiössä pitää pystyä tekemään?

Keittiösuunnittelussa ideoinnin lähtökohtana tulisi olla itse keittiössä tapahtuva toiminta, eli ruoanlaitto. Kannattaa ajatella kuinka ruoanlaitto sujuisi mahdollisimman mutkattomasti ja sijoitella kodinkoneet sekä kalusteet sen mukaan. Mieti ruoanlaittoprosessi alusta loppuun, perunoiden kuorimisesta, paistin paistamiseen, liemenvalmistukseen ja aina tiskaukseen asti. Missä järjestyksessä teet mitäkin? Kun mietit prosessin valmiiksi, voidaan keittiön toiminnallisuudet sijoitella niin, että ne tukee ruoanlaittoa vaihe vaiheelta. Usein ruoanlaitto tuntuun pakolliselta pahalta pitkän työpäivän jälkeen, ja siitä halutaan päästä mahdollisimman nopeasti. Keittiökalusteiden ja toiminnallisuuksien optimoinnilla voidaan helpottaa arkista ruoanlaittoa ja tehdä viikonloppujen leivontahetkistä entistä mukavampia.

Entäpä sitten se ulkonäkö. Keittiö on kodin sydän ja sen tyyli heijastelee myös muualle kodin sisustukseen. Siksi keittiön värejä ja pintoja suunniteltaessa on hyvä ottaa huomioon se, miltä muualla kodissa näyttää. Suunnittele siis värit ja pinnat niin, että ne istuvat hyvin kokonaisuuteen.

Me annamme sinulle ammattilaisen vinkit keittiösuunnitteluun, jotta sinä voit keskittyä pintamateriaalien ja värien valintaan. Me huolehdimme, että keittiöstäsi tulee myös toimiva ja kestävä. Kun pyydät meidät arviokäynnille, saat konkreettisen kustannusarvion ja suunnitelman siitä, miltä tuleva keittiösi tulee näyttämään.

Mitä siis vielä mietit? Pyydä meidät veloituksettomalle arviokäynnille ja olet askeleen lähempänä unelmiesi keittiötä. Rusthollin toteuttamat remontit ovat kotitalousvähennyksen alaista työtä, lue lisää mitä se tarkoittaa sinun remontissa.